Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кабмін погодив відчуження недобудованої «Нафтогазом» будівлі.

Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

Кабінет міністрів погодив безкоштовну передачу від НАК «Нафтогаз» до сфери управління Нацполіції багатоповерхової недобудови біля станції метро «Лівобережна». Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у четвер, 10 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що передача не потребує додаткових видатків із держбюджету.

«Фінансування добудови об’єкта здійснюватиметься за рахунок джерел, не заборонених законодавством», – наголошується в пояснювальній записці.

Після завершення будівництва у багатоповерхівці облаштують службові приміщення поліції.

За даними «Нафтогазу», балансова вартість недобудови, разташованої на вулиці Митрополита Шептицького, 2, становить 32,27 млн грн.

Зведення будівлі почалося в 1980-і роки. У ній планували розмістити Державний комітет із матеріально-технічного постачання УРСР. Після аварії на Чорнобильській АЕС темпи будівництва знизилися, а в 1991 році воно практично зупинилося. «Коробку» будинку було завершено, однак внутрішні роботи й облицювання провести не встигли.

З 1999 року будівля перебуває у власності «Нафтогазу». Тут хотіли розмістити центральний офіс компанії. У 2017 році «Нафтогазу» довелося витратити близько 5 млн грн на закупівлю декоративно-захисного покриття, яким недобудову завісили на час проведенням фіналу Євробачення в Міжнародному виставковому центрі, розташованому по сусідству.

Про те, в яких умовах живуть кияни-інвестори, які вирішили придбати квартири в новобудовах, читайте у нашій статті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button