Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія Ілона Маска The Boring Company, що займається створенням підземних тунелів для перевезень, вирила перший тунель під Лос-Анджелесом.

Ілон Маск повідомив, що підземний тунель під Лос-Анджелесом «практично готовий». Його запустять, як тільки компанія отримає останні дозволи, пише Маск в Instagram.

Відтак всі охочі через декілька місяців зможуть скористатись тунелем. Маск написав у своєму пості, що поки тунель буде працювати у тестовому режимі проїзд буде безкоштовний. Проте навіть після запуску комерційних маршрутів вартість квитка для пішоходів буде менша, ніж на звичайний міський автобус.

Також у своєму пості Маск висловив подяку громадськості за підтримку.

Ідея тунелю з’явилась у 2016 році, як спобіб боротьби з заторами. Планується, що шатл в тунелі зможе набирати швидкість до 240 км/год. Цей вид транспорту буде відрізнятись від метро тим, що містом будуть розкидані сотні невеликих станцій, розміром з одне паркомісце, на яких можна буде сісти у шатл, який потім спускатиметься у підземний тунель, щоб доїхати до станції призначення.

Також дивіться підбірку мемів «Хмарочоса» про ідею запуску в Україні Hyperloop.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button