Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23524 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 14 липня вартість разової поїздки зросте удвічі.

Фото: прес-служба «Київпастрансу»

Вранці 15 травня на брифінгу в Київській міській державній адміністрації оголосили про підвищення вартості проїзду в міському транспорті.

Тарифи зростуть з 14 липня. Вартість квитка складе 8 гривень за разову поїздку. За умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою вартість складатиме від 6,3 гривень. Проїзд залишиться безкоштовним для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення.

«Міська адміністрація встановлює максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 гривень сплачуватимуть пасажири, що користуються міським громадським транспортом інколи, або гості столиці», – заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Для постійних пасажирів вартість поїздки у метро підвищиться на 1,3 грн у проїзних та на 1,5 грн при поповненні картки метро на 50 поїздок, відносно сьогоднішньої вартості у 5 гривень», – пояснив начальник «Київського метрополітену» Віктор Брагінський, додавши, що для гостей Києва введуть нову систему проїзних – на 10, 14 і 30 днів.

Давтян нагадав, що востаннє тарифи підвищували в лютому 2015 року, а 2017 року «коригували окремі складові» тарифів. При цьому заступник підкреслив, що з того часу в 5,4 рази зросли тарифи на електроенергію, в 1,5 рази — вартість дизельного палива і шин, а індекс споживчих цін за цей період становить 183%.

За словами Давтяна, наразі економічно обґрунтований тариф на перевезення одного пасажира, що враховує всі видатки, становить 8,27 гривні в метро і 8,77 гривні в наземному транспорті.

Нагадємо, 23 травня КМДА затвердила підвищення тарифів у фінансовому плані «Київпастрансу» на 2018 рік. При цьому зазначили, що підвищення тарифів погодять після громадських обговорень.

Наразі проїзд у трамваї, тролейбусі, автобусі, фунікулері і міській електричці коштує 4 і 5 гривень відповідно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button