Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українська громадська організація ReThink провела дослідження політики країн світу щодо обігу поліетиленових пакетів. За його результатами стало відомо, що 33 країни повністю заборонили використання та обіг деяких видів поліетиленових пакетів.

Найбільш жорсткими нормами регуляції відома Кенія, де за використання пакету можна відсидіти за ґратами до чотирьох років, або сплатити штраф розміром $40 000, а Бангладеш став першою країною, яка заборонила тонкі поліетиленові пакети ще у 2002 році. В Європейському Союзі першою заборонила поліетиленові пакети Італія – у 2011 році.

Окрім того, 53 країни ввели часткову заборону або податок на поліетилен. В таких країнах, як Нідерланди та Ісландія, окрім податку, заборонено також безкоштовне розповсюдження даних пакетів. Після введення податку в Ірландії розміром 22 євроценти, протягом першого року попит на поліетиленові пакети знизився на 90%.

У вісьмох країнах діють добровільні ініціативи мереж супермаркетів чи інших операторів ринку щодо мінімізації використання поліетиленових пакетів. Наприклад, у Сінгапурі мережі прибрали з продажу поліетиленові пакети за власною ініціативою. Те ж саме цього року домовились робити провідні мережі Австрії.

Україна входить до переліку країн, де не прийнято жодних рішень, питання лише обговорюється.

Нагадаємо, два німецькі острови повністю відмовились від пластику.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button