Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українського режисера нагородили за фільм «Донбас».

Фото з особистих архівів Сергія Лозниці / focus.ua

Український кінорежисер Сергій Лозниця отримав приз за режисуру в конкурсі «Особливий погляд» на Каннському кінофестивалі. Журі на чолі з Бенісіо дель Торо відзначило нагородою фільм «Донбас», повідомляє «День».

Сам Лозниця не зміг бути присутнім на врученні нагороди. Від його імені зачитали звернення з підтримкою режисера Олега Сенцова, який перебуває в ув’язненні в Росії й нещодавно оголосив голодування.

«Донбас» – це художня стрічка, яка оповідає про встановлення окупаційного режиму на сході України зсередини.

Фільм створювали в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Зйомки проходили цієї зими у Кривому Розі. В ролях знімалися Тамара Яценко, Георгій Делієв, Ніна Антонова, Наталя Бузько та інші. Світова прем’єра «Донбасу» відбулася 9 травня, Цього року він вийде в український прокат.

Фільм Лозниці «Щастя моє» 2010 року став першою українською стрічкою, яка брала участь в офіційному конкурсі Каннського фестивалю.

«Особливий погляд» – це друга за значенням конкурсна програма Каннського фестивалю. Лауреатів оголосили за день до вручення нагород основної програми. Головний приз конкурса «Особливий погляд» отримала картина Алі Аббасі «Кордони».

Нагадаємо, з 27 травня у Києві почнеться кінофестиваль «Молодість».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button