Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

26 квітня Міністерство Закордонних справ видало документ в якому пояснює, що тепер при перетині кордону машиною на «єврономерах» водій має надати дозвіл на працевлаштування в Литві та зареєстрований договір на користування транспортним засобом. У разі відсутності цих документів, водій не може перетнути кордон України.

Так, в законодавстві Литви щодо працевлаштування іноземців у країні сказано, що людина, яка працює на литовську фірму, навіть дистанційно, має бути зареєстрована на Біржі праці Литви. Таким чином, громадянин, який зареєстрований в литовській фірмі та користується автомобілем компанії, має при перетині кордону мати такі документи: дозвіл на працевлаштування в Литві та зареєстрований договір з литовською компанією, яка надала довіреність на користування транспортним засобом.

Відомо, що на митному пункті «Виступовичі» прикордонники вже почали не пропускати водіїв, які не мають цих двох документів.

«Нас не пускають через договір. Вимагали трудовий договір, що я працюю на фірму. Я показав довіреність, документи, що всі дозволи є, проїзд по Євросоюзу, все з печатками», – сказав власник єврономерів на відео оператору «АвтоЄвроСили». Пізніше на місце подій приїхали активісти «АвтоЄвроСили», які допомогли проїхати деяким машинам, пише «Сьогодні».

Тепер на кордоні українським власникам машини з «єврономерами» показують лист, де сказано, що для перетину кордону потрібно показувати необхідні документи. Нове правило діє з 9 години ранку 17 травня 2018 року. Проте МЗС України не надало офіційної інформації щодо нового правила.

Читайте також сім фактів про автомобілі на «єврономерах».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button