Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У тексті про мурали вихваляють «креативні лавочки» Гео Лероса.

Фото: facebook.com/kiramarxx

На ЗНО (зовнішньому незалежному оцінюванні) школярам запропонували у тестах з української мови завдання, в якому є текст про мурали Києва.

«Неймовірні портрети, пейзажі й абстракції не лише тішать око своїми барвами та майстерністю виконання. Вони повинні привернути увагу до важливих тем і нагальних проблем: боротьби українців за свободу і гідність, загрози глобального потепління, видатних особистостей тощо», – йдеться в тексті.

Також у запитаннях до тексту потрібно відповісти, на якій вулиці розташовано мурал із дівчиною у вишиванці. Йдеться про розпис на стіні будинку на бульварі Лесі Українки, створений в 2015 році австралійським художником Гвідо Ван Хелтеном. У тексті в ЗНО пишуть, що цей мурал він «присвятив красі наших жінок». За даними ЗМІ, портрет малювали з доньки першого заступника глави КМДА Ігоря Ніконова.

«Як на мене, те, що малюнок, який зображає дочку безпринципного київського девелопера Ніконова на торці будинку на бульварі Лесі Українки, подається в загальнонаціональному тесті з укрмови в контексті привернення уваги до видатних особистостей, – це повний провал», – сказав у коментарі «Хмарочосу» урбаніст Ігор Тищенко.

Крім того, в кінці тексту міститься абзац про «креативні лавки», що поставили у парку Тараса Шевченка за проектом Гео Лероса. «Чим не об’єкти сучасного вуличного мистецтва?» – запитують автори тексту.

Нагадаємо, що художник Вова Воротньов вважає, що київські стінописи не є муралізмом, стріт-артом чи графіті.

Читайте також: мистецтвознавиця Євгенія Моляр наводить п’ять принципових помилок, яких часто припускаються як замовники вуличних розписів, так і художники.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button