Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

27 травня кількадесят осіб з праворадикальних організацій розгромили торгову точку на ринку біля метро «Лісова».

Фото: Сергей Никитин / Facebook

Приводом для погрому став конфлікт, що трапився 25 травня. Продавець на ринку вдарив військового пенсіонера. Відео інциденту опублікувала донька пенсіонера Олена Стойко.

26 травня Антон Геращенко опублікував фото підозрюваного, повідомивши, що це 24-річний громадянин Грузії, особу якого допомогли встановили товариші по грузинській громаді. Поліція відркрила провадження за статтею 296 «Хуліганство». Геращенко також закликав припинити нагнітати на тлі цього випадку міжнаціональну ненависть.

У неділю вранці кількадесят молодих людей із праворадикальною символікою влаштували погром на ринку. Почалися сутички з поліцією.

Голова організації «Браття» Олександр Сухарський повідомив телеканалу 112, що у подіях брали участь члени його організації. Представник організації С14 Євген Карась сказав, що члени руху приїхали, коли події вже були в розпалі. За його словами, на місці індиценту були присутні члени «Правого сектора» і «Азова».

Фото: Сергей Никитин / Facebook

За даними поліції, внаслідок конфлікту на ринку біля станції метро «Лісова» постраждало троє правоохоронців. До управління поліції доставили 34 особи, яикх підозрюють у причетності до погрому.

Слідчі Деснянського управління поліції розпочали два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За даними Liga.net, директор ринку на Лісовій розірвав договір оренди з власником торгової точки, працівник якої побив пенсіонера.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button