Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

30 травня 2018 року, під час засідання Кабінету Міністрів України було схвалено Національну транспортну стратегію на період до 2030 року «Drive Ukraine 2030».

Фото: dpchas.com.ua

Презентація стратегії відбувається в рамках Міжнародного тижня з торгівлі і транспорту, який триває в Одесі з 29 травня по 1 червня 2018 року.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сказав, що документ визначатиме розвиток транспортної та інфраструктурної галузі на найближчі 12 років. Також він називає документ «модерновим» і зазначає, що він спрямований не тільки на вирішення проблем сьогодення, а на створення нової інфраструктурної реальності. Омелян також зазначив, що над документом працювала команда з європейських експертів і консультантів, співробітників Міністерства та офісу підтримки реформ.

Міністр вважає, що стратегічною метою України є інтеграція її у світову економіку і технологічний стрибок у сфері інфраструктури.

«Ми повинні вийти з-за меж внутрішньоукраїнського мислення і ставити перед собою глобальні цілі. Стратегія 2030 – це не про транспорт. Стратегія 2030 – про модерну Україну, про розвинену сильну державу, про людей, для яких ми створили найкраще. Бо це – наш обов’язок. І наша робота», – додав Володимир Омелян, -«Drive Ukraine 2030 – перетворення України на розвинену, високотехнологічну та інноваційну країну завдяки розвитку сфери транспорту та інфраструктури, застосування новітніх технологій. Drive Ukraine 2030 – цифрова інфраструктура, безпека на транспорті, безпілотні автомобілі, транспортні коридори, єдина транспортна та інфраструктурна мережа з Європейським Союзом», – сказав Омелян.

У презентації, яку опублікували на сайті Міністерства, зазначається, що протягом цього часу в Україні хочуть відмовитись від маршруток міжміського сполучення, збудувати 10 швидкісних автобанів, підвищити середню швидкість пасажирських залізничних перевезень до 150 км/год, створити єдиний для всієї країни е-квиток, позбутись дитячої смертності на дорогах тощо. Також, згідно з презентацією, територією України мають пройти 5 з 11 гілок міжнародного сполучення транспорту Hyperloop.

Нагадаємо, що Активісти Greenpeace показали, скільки місця займають автівки на вулицях міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button