Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Третину приміщень будівлі віддадуть ТОВ «ІТТ-Нерухомість».

Фото: Марина Слободянюк / Facebook

З Будинку профспілок на Майдані Незалежності знімають захисний банер. Будівлю завісили полотном із написом «Свобода — це наша релігія» після пожежі 19 лютого 2014 року.

Голова прес-служби Федерації профспілок України Юрій Работа повідомив Українській правді, що банер знімають для отримання доступу до окремих елементів споруди, які потребують ремонту.

За його словами, ремонтні роботи ще тривають, і прогнозувати час їх завершення поки не можна, хоча йдуть згідно з графіком.

Юрій Работа підтвердив, що інвестор, який займається реконструкцією зруйнованої пожежею Будинку профспілок, – ТОВ «ІТТ-Нерухомість» отримає у власність 30% будівлі.

Також відведуть приміщення під «музей Революції». Решту поверхів займатиме апарат Федерації профспілок та апарати всеукраїнських профспілок, які там знаходилися до того.

Учасники протестів на Майдані використовували Будинок профспілок як штаб. 19 лютого 2014 року, під час штурму Майдану будівлю підпалили силовики.

Директор Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» Василь Андреєв запевнив, що Будинок профспілок після реконструкції буде таким, як до пожежі. Суперечливий проект, опублікований «Київ-Проектом», вирішили не втілювати.

У 2016 році на Будинку профспілок демонтували незаконно добудовані поверхи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button