Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23518 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Стартап-компанія Dandelion Energy, яка є підрозділом корпорації Alphabet, до якої входить Google, почала встановлювати геотермальні насоси в оселях жителів штату Нью-Йорк. Теплові помпи мають замінити системи опалення на нафтопродуктах і газі, якими опалюють будинки мільйони жителів штату, повідомляє QZ.

Фото: Pixabay

Міністерство енергетики США визнало геотермальні помпи найбільш енергоефективними, екологічними та ощадними системами опалення і кондиціонування будинків. Але вартість встановлення таких систем довгий час була не по кишені більшості звичайних американців.

Dandelion Energy вдалося зробити обладнання дешевшим і запровадити можливість оплачувати його частинами. Так, кілька років тому система та її встановлення коштувало близько 100 тисяч доларів, а зараз вартість знизилася до 20 тисяч, завдяки державному субсидуванню та вдосконаленню технології. Користувачі зможуть сплачувати по 135 доларів щомісяця протягом двадцяти років.

Метью Вандерлофскі, який встановив собі геотермальний насос, свідчить, що замість 1800 доларів, які він сплачував за опалення в минулі зимі, тепер він платить близько 800 доларів. До того ж він має змогу охолоджувати будинок у спеку – раніше в нього не було кондиціонера. Тепловий насос також гріє воду.

Як працює геотермальний насос, читайте в нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button