Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Подібні речі трапляються під стінами філармонії систематично кожного року, пишуть представники київської філармонії.

Другого червня на Європейській площі організували фестиваль електронної музики RadioDay. З 13:00 до 23:00 на сцені виступали українські та міжнародні ді-джеї та музиканти. Раніше цей фестиваль проходив у інших локаціях, зокрема на вулиці Хрещатик, на площі Знань на території КПІ та у кіностудії ім. О. Довженка.

Паралельно з цим заходом, о 19:00 у Національній філармонії України, поряд з будівлею якої побудували сцену фестивалю, розпочався концерт Чернігівського симфонічного оркестру, на якому виконували музику композиторів Моцарта, Верді та Шопена. Через гучність музики з фестивалю поряд, відвідувачі філармонії не змогли послухати симфонічний оркестр без зайвих звуків, хоча заплатили за квитки гроші.

На сторінці Національної філармонії у Facebook викали відео з RadioDay із вибаченням перед відвідувачами закладу:

«Змушені викласти це відео для того, щоб вибачитись перед нашими слухачами, хто купив квитки на концерт Чернігівського симфонічного оркестру у Колонному залі Національної філармонії України і слухав сьогодні СИМФОНІЧНУ МУЗИКУ, незважаючи на децибели сумнівного дійства під стінами філармонії у центрі Європейської столиці.

Звичайно, що в таких умовах Ви не змогли органічно сприймати виконання творів МОЦАРТА, ВЕРДІ і ШОПЕНА у стінах державної установи культури, тому що не виявилося іншої логічної локації у багатоміліонному місті і чиновники КМДА та Шевченківської районної адміністрації навіть не замислилися про “можливу” недоречність вибору саме цього майданчика (Європейська площа) для організації рейв-вечірки RADIO DAY під час проведення концерту класичної музики».

У повідомленні також стверджується, що представники патрульної поліції на питання: «Хто дав дозвіл на проведення фестивалю у цій локаіції?», прикладали пальця до голови і вказували на КМДА.

За словами представників філармонії, подібні речі трапляються під стінами філармонії систематично кожного року навесні та влітку та очільників міста не турбують письмові звернення керівництва цього закладу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button