Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У травні 2018 року на «теплі» кредити українці залучили рекордних 534 млн грн.

Фото: asn.in.ua

У травні 2018 населення та ОСББ отримали понад півмільярда гривень на «теплі» кредити.  За всю історію програми це рекордна сума,  залучена учасниками впродовж місяця. Минулий рекорд зафіксували в березні 2017 року, то було видано майже 510 млн грн, пише EcoTown.

З 534 млн гривень, наданих банками у травні, майже 400 млн грн були видані населенню на утеплення індивідуального житла; 125 млн грн – ОСББ на енергоефективні заходи у багатоповерхівках та 12,4 млн грн – домогосподарствам на встановлення твердопаливних котлів.

Попит на державну підтримку при утепленні в травні у чотири з половиною рази  перевищив показники аналогічного періоду минулого року.

«Не дивлячись на те, що у 2018 році  програма працює лише півтора місяця, 624 ОСББ встигли залучити 168 млн грн «теплих кредитів», що більше ніж за весь 2017 рік, коли понад 600 ОСББ взяли 140 млн грн на енергоощадність», – наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Найбільші суми «теплих кредитів» залучають ОСББ Волинської, Запорізької та Рівненської областей.

Нагадаємо, що кияни можуть отримати гранти на утеплення будинків за програмою IQ energy.

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button