Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Найближчими днями Шулявський шляхопровід почнуть частково перекривати у зв’язку з початком реконструкції. Рух мостом триватиме до липня, повідомляє прес-служба КМДА.

Проект «чотирилисника». Департамент транспортної інфраструктури КМДА

Ремонтні роботи мали розпочатись першого червня, але їх відтермінували через петицію, яка вимагає розглянути альтернативний проект розв’язки Віктора Петрука.

Головний інженер Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Олександр Здольник заявив, що через «недобросовісних скаржників в АМКУ та численні суперечки про різні концепції розв’язки» «ми втратили два місяці дорогоцінного часу».

За його словами, реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, враховуючи компенсацію за знесення цеху №5 заводу «Більшовик». Зараз КМДА та уряд ведуть переговори щодо передачі будівлі «Більшовика» у комунальну власність Києва.

Перша черга передбачає заміну шляхопроводу з його розширенням до шести смуг. На це піде 380 млн грн. Закінчити перший етап хочуть до кінця року.

Другий етап передбачатиме будівництво ще двох з’їздів.

У КМДА планують реконструювати Шулявський шляхопровід за проектом неповного чотирилисника, розробленого інститутом «Київдормістпроект».

Віктор Петрук вважає, що втрати міста від реалізації цього проекту складуть, щонайменше 2,5 млрд грн. Вартість його варіанту складає 756,4 млн грн. Раніше «Хмарочос» писав про переваги розв’язки Петрука.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button