Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Львівський дизайнер Єгор Каліберда розробив новий дизайн схеми маршрутів електротранспорту Львова. Її планують розмістити на зупинках, у трамваях і тролейбусах, повідомляє ZAXID.NET.

Клікніть на зображення, щоб переглянути його у повному розмірі.

«Ця схема відображає мережу тільки маршрутів електротранспорту міста. На це є кілька причин, одна з них – те, що транспортна мережа автобусних маршрутів потребує коригування, а також і те, що місто, яке розвивається, повинно ставити акцент на розвитку екологічного транспорту», – розповіла координаторка проекту Оксана Страз.

Назви зупинок вказані українською й англійською мовами. Узгоджуючи їх з управлінням транспорту, Каліберда наполіг, щоб назви були звичні для людей, зрозумілі і короткі.

На схемі позначено не лише напрямки маршрутів, але й станції велопрокату, залізничні вокзали та автостанції, деякі важливі туристичні місця. Відповідна піктограма є також біля зупинок, доступних для людей з інвалідністю, та повз які їздить громадський транспорт, пристосований для них.

Клікніть на зображення, щоб переглянути його у повному розмірі.

Номери трамвайних маршрутів вписано в ромб (який нагадує струмоприймач), а тролейбусних – у квадрат.

Нагадаємо, сучасні схеми Київського метрополітену розробили в 2014 році дизайнери-волонтери «Агенти змін». Нещодавно «Агенти змін» розробили правила розміщення вивісок для вулиці Ярославів ВалКонтрактової площі, вулиці Сагайдачного та Пасажу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button