Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьомого червня, під КМДА пройшла акція «День небайдужості» на підтримку створення музею на Поштовій площі.

Фото: Вероніка Луцька, Хмарочос

Учасникі отримали символічні вхідні квитки до музею, стали в чергу і через уявний вхід «зайшли» в уявний музей.

Фото: Вероніка Луцька, Хмарочос

Директор Центру археології Києва Михайло Сагайдак розповів «Хмарочосу» про стан об’єкту, де хочуть побудувати музей.

Зараз археологічні роботи там призупинені, усе тимчасово вкрите плівкою. Але звісно, є грибки, які починають захоплювати деревину. Якщо ми хочемо мати там повноцінний музейний об’єкт, його потрібно створювати якнайшвидше. Адже починається процес руйнування. Якщо ми не створюємо там музей зараз і не продовжуємо розкопки, потрібно законсервувати знахідки, вкривши значним шаром річкового піску. У такому вигляді вони можуть зберігатися 10-20 років, очікуючи, можливо, іншої політичної ситуації.

Також археолог вважає недоречною пропозицію мера Віталія Кличка перенести музей до Гостиного двору

Сучасні музеї – це музеї автентичних об’єктів. На сьогодні в Гостиному дворі не залишилося нічого автентичного. А виставкові зали, де об’єкти розкладені у скляних вітринах, уже залишилися в минулому. Крім того, кожен знайдений об’єкт є джерелом інформації. Переміщення їх може знизити цей інформаційний капітал в рази.

Фото: Вероніка Луцька, Хмарочос

Тим часом Київська міськрада провалила голосування за створення музею на Поштовій площі. Під час голосування за відповідний проект в другому читанні не вистачило п’яти голосів.

19 квітня Київрада проголосувала в першому читанні за проект рішення про створення музею на Поштовій площі. Документ передбачє припинення інвестиційного договору з компанією «Хенсфорд-Україна», що будує на Поштовій підземний ТРЦ, передачу недобудови у власність міста, продовження археологічних досліджень і створення музею.

Інфографіка: прес-служба об’єднання «Самопоміч»

Читайте також: Дилема Поштової площі: підземний музей чи ТРЦ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button