Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

14 червня у Києві відкрили новий кампус інноваційного парку UNIT.City. На чотирьох поверхах розташовано «офісні клуби» та коворкінг Chasopys.

Новий кампус. Фото: прес-служба UNIT.City

Містечко UNIT.City, розташоване на місці кольшньої промзони на вулиці Дорогожицькій, – це інфраструктура для IT-компаній і стартапів, які займаються креативним бізнесом.

Територія UNIT.City. Фото: Хмарочос

Будівлю спроектував архітектор з Одеси Костянтин Халіулін. У проекті використали три види скла. Концепт полягав у тому, аби відобразити динаміку IT в образі куба, який розсипається на дрібніші елементи й рухається врізнобіч. У будівництві використали технології, спрямовані на збереження енергії та води, зменшення викидів CO2 тощо. Проект взяв участь у сертифікації LEED.

Поряд – цегляна заводська труба, яку вирішили не зносити. Натомість оголосили конкурс, на який надійшло близько 150 заявок з усього світу. Виграв проект британського дизайнера Себастьяна Кайта, який запропонував зробити з труби «маяк інновацій», який випускатиме промінь світла. Державна авіаційна служба дала на це дозвіл.

За приблизною оцінкою головного інвестора Василя Хмельницького, на будівництво другого кампуса витратили приблизно п’ять мільйонів доларів. Очікують, що цей простір окупиться протягом десяти років. Хмельницький припускає, що за п’ять-шість років буде завершено усі три кампуси проекту. Кожний наступний кампус коштуватиме дешевше й окупатиметься швидше – за шість-сім років.

У наступному кампусі планують облаштувати велику ресторанну зону. Згодом у кампусах можуть з’явитися також майстерні для роботи руками.

Територія UNIT.City. Фото: Хмарочос

У новому кампусі площею 3800 м² завершується ремонт, але вже зараз у частині офісів працюють спіробітники компаній. Загалом простір розрахований на 360 людей.

Фото: прес-служба UNIT.City

Перші два поверхи відведено під коворкінг Chasopys, який працюватиме цілодобово. Тут поєднали дві моделі: відкрита зона на 60 місць, де ви платите за час роботи, і 28 фіксованих робочих місць – за вами закріплюють робочий стіл, і ви сплачуєте за місяць. Вартість місячної оренди персонального місця – 200 доларів без ПДВ, але всі місця вже розібрано. Для тих, хто встиг зарезервувати місця півроку тому, оренда коштуватиме по 150 доларів.

Також тут у коворкінгу є «клаби» – кімнати, розраховані на команди від двох до десяти співробітників.

Офіс для двох. Фото: Хмарочос

Окрім відкритих просторів та офісних клабів облаштували зони відпочинку, Skype-кімнати для переговорів, кухні, шафки для речей і одягу, душові та сліпінг-руми – крихітні кімнати з одним ліжком та змінною білизною. Резиденти також мають доступ до спортзалу і паркінгу.

Кімната для сну. Фото: Хмарочос

На першому поверсі Chasopys.UNIT є зали на 130 осіб, де проводитимуть події.

На інших двох поверхах – окрема програма оренди. Тут розташовано кастомізовані офіси-клаби для постійних резидентів UNIT.City.

Кухня. Фото: Хмарочос

Дизайн приміщень проектувало бюро MONO Architects. Мінімалістичні функціональні меблі замовляли в українських виробників.

Під час проектування офісів дизайнери вирахували, скільки квадратних метрів потрібує кожна людина для комфортної роботи. Також дослідили оптимальне освітлення, надаючи перевагу природному світлу, яке потрапляє через панорамні вікна. У всіх приміщеннях є кондиціонери.

Кімната для переговорів. Фото: прес-служба UNIT.City

Простір проектували таким чином, аби він був доступним для людей з інвалідністю. За кілька тижнів проведуть тести.

CEO Chasopys Creative Family Альона Калібаба стверджує, що UNIT.City вимірюється саме людьми, а не квадратними метрами орендованої площі. Так, адміністратори сприяють колабораціям між резидентами та практикують матчінг – намагаються зблизити команди зі схожими інтересами. Також існує шерінг співробітників: наприклад, якщо в одній компанії є бухгалтер, для якого небагато роботи, його послуги можуть «позичати» інші команди.

Лаунж-зона. Фото: Хмарочос

Резиденти UNIT.City матимуть доступ до участі у закритих воркшопах, консультаціях із експертами та зустрічах з інвесторами.

Читайте також: Житло, ресторани та «зелені» технології: як розвивається технологічний парк Unit.City

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button