Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У рамках проекту «Soviet Modernism. Brutalism. Post-modernism. Buildings and Projects in Ukraine 1960–1990» видавництва «Основи» вийшов короткометражний фільм про пам’ятки архітектури радянського модернізму в Києві. Про це повідомила директорка видавництва Дана Павличко.

«Обличчя українських міст змінюються безповортно. Ми спробували зафіксувати в цьому відео красу модерністської архітектури, яку ми скоро можемо не побачити. Славнозвісну “Тарілку” на “Либідській” вже зараз руйнують на користь нового торгового комплексу», – пишуть автори.

Над фільмом працював режисер Роман Бажлан, оператор Михайло Волков та MinimalMovie.com. Зйомки тривали у лютому-березні 2018 року.

У жовтні в рамках цього проекту видавництво «Основи» випустить книгу «Радянський Модернізм. Бруталізм. Постмодернізм. Будівництво та проектування в Україні 1960-1990». Короткометражний фільм є тізером до цього видання.

У 2017 році «Основи» випустило книгу «Декомунізація: Українська радянська мозаїка». Над нею працював фотографі Євген Нікіфоров, який три роки подорожував Україною в пошуках радянських монументальних мозаїк.

Також спільнота #Savekyivmodernism опублікувала мапу архітектури модернізму Києва, починаючи з 1960-х років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button