Вчені з Німеччини навчилися виготовляти біопластик з цикорного салату, що за своїми властивостями міцніший за звичайний, а також легко переробляється, пише DW.

Фото: DW
У своїй лабораторії німецький науковець Домінік Вюст виготовляє біопластик з товстого листя цикорного салату.
«Салат постійно вирощують, тож нам не потрібні додаткові площі. По суті, ми маємо справу з побічним продуктом, але замість того, щоб викидати, перетворюємо відходи на щось корисне».
Шматки коріння салату кладуть у промислову скороварку. Під впливом гарячої води і високого тиску, вони перетворюються на органічну сполуку, що необхідна для виробництва пластику з коріння.
«Наш вид пластику не врятує світ. Треба вчити споживачів, як використовувати менше пластику. Наприклад, ходити за покупками з полотняними сумками», – пишуть розробники.
Нагадаємо, що у ЄС пропонують обмежити використання популярних виробів з пластику.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті