Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Влітку до столиці приїдуть Hurts, Placebo, Gorillaz та чимало інших виконавців. Про те,  де та коли їх можна буде почути наживо, — у підбірці літніх музичних фестивалів від «Хмарочоса».

BeLive

Фестиваль BeLive, заснований Романом Тугашевим та командою проектів Ulichnaya Eda,  відбудеться у Києві вперше. Організатори не позиціонують захід як виключно музичний фестиваль. Радше, мають на меті зібрати «усі розваги міста у одному місці» та показати локацію — НСК «Олімпійський» — у новому форматі.

Разом з тим, саме музична частина фестивалю є наймасштабнішою. На території встановлять три сцени: на одній звучатимуть хедлайнери, на другій — українські музиканти, а на третій гратимуть електронну музику. Серед найочікуваніших виступів — британські гурти Jamiroquai, Everything Everything та Hurts, а також австрійці Parov Stelar band. Останні створюють композиції,  що органічно поєднують клубну музику з джазовими та блюзовими семплами та вважаються засновниками жанру електро-свінг.

Список музикантів, що стануть частиною фестивалю, доповнюють HONNE, Laud, The Erised, Mountain Breeze, Kazka, Alina Pash, Braii, LAYAH, Время и Стекло та інші. Приємним бонусом для меломанів стане те, що музичні сцени працюватимуть почергово, а тому можна встигнути на усі без виключення виступи.

Крім того, BeLive пропонує відвідувачам ще сім тематичних зон. Серед них — стендап-сцена, вуличний кінотеатр, фуд-корт та зона для спілкування з блогерами. За стендап на фестивалі відповідає Андрій Шабанов, за кіно — Film.ua, а за мистецьку зону — Катя Тейлор.

Коли: 21-24 червня

Де: НСК «Олімпійський»

Ціна: один день — від 999 гривень, абонемент на всі дні — від 1550 гривень.

Atlas Weekend

Подія, що минулого року зібрала більш ніж 300 тисяч відвідувачів, навряд чи потребує особливого представлення. Четвертий Atlas Weekend відбудеться у традиційній локації — Національному комплексі «Експоцентр України». Уже анонсовано виступи 82 виконавців. Серед них представники різних музичних стилів: від класичного року до репу та інді-попу.

У хедлайнерах фестивалю значаться британський гурт Placebo, співачка Лаура Перголіцці (LP), та Martin Garrix, якого видання DJ Mag визнавало кращим діджеєм світу двічі поспіль  — у 2016 та 2017 роках. Крім того, на Atlas Weekend виступатимуть The Chemical Brothers,  Lost Frequencies, Nothing but Thieves та Том Оделл.

Перший день фестивалю — третє липня — буде безкоштовним для всіх відвідувачів. У цей день виступатимуть українські виконавці: TAYANNA, Cкай, Марія Чайковська, Kozak System та інші.

Правом безкоштовного входу протягом усього фестивалю користуватимуться діти до 12 років із супроводом, люди віком більше 65 років, люди з інвалідністю першої групи та учасники АТО, що отримали поранення у бою.

Коли: з третього до восьмого липня

Де: Національний комплекс «Експоцентр України»

Ціна: один день – від 900 гривень, абонемент на весь фестиваль – від 2300 гривень.

Hedonism Festival

«Культурно-просвітницьке вчення, що являє собою безтурботне життя протягом трьох днів та ЮБК в оточенні природи, чуттєвої публіки та потоків улюбленої музики» — саме так бачать цей фестиваль організатори. Hedonism Festival відбудеться на Трухановому острові уже втретє.

Однією з найяскравіших подій цьогорічного фестивалю стане виступ німецького діджея David August, що відомий завдяки своїм яскравим лайв-перфомансам. Крім нього, уже заявлені виступи виконавиці з Мінська Минска Mustelide, київського репера Very The Jerry, гурту Banned Society та представників російського лейблу Гост Звук. Лайн-ап фестивалю все ще доповнюється.

Крім власне фестивалю, 16 червня відбулася також вечірка Pre-Hedonism за участю об`єднання музикантів Kartel Panama. Аfterparty заплановано на 18 серпня.

Коли: 13-14 липня

Де: ЮБК

Ціна: квиток на два дні — 450 гривень, квиток на фестиваль плюс pre- та afterparty — 550 гривень.

UPark Festival

Вперше фестиваль UPark відбувся у 2016 році та привіз до Києва таких виконавців як RHCP та Muse. Цьогоріч він повертається уже у новій локації – на стадіоні «Динамо» та з новими хедлайнерами: гуртами Gorillaz та Massive Attack.

Британський гурт Gorillaz завітає вперше до Києва. На сцені вони презентуватимуть свій новий альбом «The Now Now» та зіграють кілька старих хітів. Як запевняють організатори, на відвідувачів фестивалю очікує не лише якісна музика, а й вражаючі інсталяції з використанням передових світло-музичних технологій.

Хедлайнером другого дня стануть британці Massive Attack, що теж планують вражати відвідувачів масштабним шоу. На фестивалі можна буде послухати також квартет Kaleo, шведську співачку Tove Lo, українські гурти YUKO та ONUKA.

Крім музичної сцени, на території стадіону облаштують фудкорт та ігрову зону.

Коли: 25-26 липня

Де: стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

Ціна: один день — від 1430 гривень, два дні — від 2699 гривень.

Brave! Factory Festival

Особливістю першого фестивалю було місце проведення — територія заводу «Метробуд». «Для чого потрібно було це влаштовувати? Для того, щоб переосмислити промисловий об’єкт, щоб додати до таких раціональних цехів, сховищ та пунктів пропуску щось найбільш нераціональне — мистецтво, музику, безпідставну радість», — пишуть на організатори на сторінці заходу у Facebook.

Для фестивалю Brave! організатори запросили десятки художників, скульпторів з України та інших країн, що оформити територію та сцени. Цьогоріч планують знову спорудять п`ять (а можливо навіть шість) музичних сцен. Місце проведення, як і лайн-ап фестивалю ще уточнюються. Уже заявлені виступи колективів з Великої Британії Floating Points і Hidden Orchestra, а також мультиінструменталіста Томаса Дженкінсона з проектом Squarepusher. Серед перших імен лайн-апу – французьке тріо Apollonia, діджей і продюсер із Детройта Шерардд Інгрем (Dj Stingray) та діджей з Німеччини Кріс Лібінг.

Коли: 25-26 серпня

Де: уточнюється

Ціна: абонемент на два дні — 1155 гривень.

 

    Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23607 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
    | Хто ми такі?

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button