Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нова програма стала частиною вже чинного проекту щодо скорочення вуглекисного газу норвезькими підприємствами.

Фото: 5 канал

Словенська авіабудівна компанія Pipistrel повідомила, що проводила випробування електролітака Alpha Electro на замовлення норвезького оператора аеропортів Avinor. Випробувальний політ електричного літака Alpha Electro, проведене на замовлення Avinor, відбувся в аеропорту Осло. Пасажиром літального апарату був міністр транспорту Норвегії Кетіл Солвік-Олсен.

Відповідно, влада країни планує до 2040 року повністю перевести всі місцеві пасажирські авіаперевезення на використання електричних літальних апаратів. Нова програма Норвегії стала частиною вже чинного проекту щодо істотного скорочення викидів вуглекислого газу норвезькими підприємствами та компаніями. Проект передбачає скорочення викидів вуглекислого газу на 40% по всій країні до 2030 року.

Нагадаємо, в минулому році 52% від усіх проданих нових автомобілів в Норвегії склали електрокари. Таким чином, країна закріпила своє лідерство у Північній Європі за швидкістю переходу на електромобілі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button