Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Співрацівники УЗН Шевченківського району зняли жовту фарбу, якою раніше пофарбували дерев’яні лави, розроблені дизайнерським бюро Слави Балбека і встановлені на Львівській площі. Про це повідомляється на Facebook-сторінці дизайнера «Агентів змін» Олександра Колодька.

«Відреставровані» лави зараз виглядають так. Фото: Alexey Chelnokov

Минулого тижня дизайнери виявили, що вкриті лаком лави TUYVO було пофарбовано у жовтий колір. Це викликало обурення у соцмережах і користувачі Facebook звернулися до голови Шевченківської РДА Олега Гаряги.

Пофарбовані лави. Фото: Aleksandr Kolodko

Дизайнери уточнили, що ці лави було зроблено не з сухостійного дуба, а з дешевшої акації. За перші ж півроку на них з’явилися графіті, вирізані й випалені малюнки. «Вочевидь, комунальним службам було лінь шліфувати деревину і покривати її лаком, який не закладено у бюджет», — припускають у TUYVO.

Фото: TUYVO

Комунальники забрали лави з площі, щоб відчистити від фарби. Коли їх повернули, результат засмутив команду TUYVO ще більше.

Лави із знятою фарбою. Фото: TUYVO

«Краще було б лишити їх жовтими… Навіщо було фарбувати торці дерева чорною фарбою? Навіщо покривати метал з порошковим покриттям ще одним шаром олійної фарби? Хоч би бруд спершу витерли! Покривали чим? Морилкою? А жовту фарбу, вибачте, чим знімали? Рубанком? Спочатку деревині просто було необхідне ніжне шліфування і покриття лаком, — якщо на нього немає коштів, попросили б, ми б виділили банку або дві, за свій рахунок. Тепер ці лавочки, на жаль, померли назавжди», — прокоментували дизайнери.

На фото ліворуч і в центрі – деревина після зняття фарби. Праворуч – оригінальний вигляд. Фото: TUYVO

Олег Гаряга відповів, що лак уже був у поганому стані після цієї зими і що ціна та якість лавок в умовах вуличної експлуатації «лишають бажати кращого».

Він також додав, що робота в УЗН Шевченківського району важка, а отримують робітники 7-8 тисяч грн, і більшість із них не знає, хто такий Слава Балбек і який у нього дизайн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button