Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З першого липня Нацбанк припиняє карбування і випуску в обіг монет номіналом в 1, 2, 5 і 25 копійок. Випускатимуть лише монети по 10 та 50 копійок, повідомляє прес-служба НБУ.

Фото: Unsplash

Прининення карбування дрібних монет економитиме понад 90 млн гривень на рік.

Через це під час розрахунків готівкою суми зокруглюватимуть у випадку відсутності монет потрібного номіналу. В НБУ вважають, що це спростить щоденні розрахунки. Водночас у чеках має бути зазначена сума до і після заокруглення.

У Нацбанку розробили правила заокруглення:

Заокруглення не стосується безготівкових розрахунків.

Нацбанк поки не вилучатиме монети в 1, 2, 5 і 25 копійок із обігу. Ними можна буде й надалі розраховуватися за наявності. Банки мають приймати та обмінювати такі монети без обмежень.

Про це рішення в НБУ уперше оголосили під час презентації нових обігових монет 14 березня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button