Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Також є взаємозалежність між станом здоров’я і рівнем добробуту – чим краще людина забезпечена матеріально, тим менше вона скаржиться на здоров’я.

Фото: expres.ua/

В Україні здоровим себе називає практично кожен другий чоловік, серед жінок – кожна третя. Такі дані оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) за результатами всеукраїнського опитування громадської думки «Самооцінка стану здоров’я населенням України», що проводилось з 18 по 30 травня, повідомляє УНІАН.

Соціологи зазначають, що на самооцінку стану здоров’я впливає стать – в усіх вікових групах чоловіки оцінюють своє здоров’я дещо краще, аніж жінки. Загалом, серед усіх чоловіків від 18 років і старше здоровими себе назвали 45%, серед жінок – 33%.

Зокрема, 37% опитаних дорослих жителів України оцінили своє здоров’я як добре або дуже добре, 42% – як посереднє (ані хороше, ані погане), 19% – як погане або дуже погане. Соціологи звертають увагу, що КМІС відслідковує динаміку самооцінки стану здоров‘я населенням України починаючи з 1995 року.

«Але, якщо порівнювати з 1995 роком, то помітно, що у 2018 році більше людей оцінюють своє здоров’я як хороше», – йдеться у повідомленні.

Вони стверджують, що протягом останніх двох років рівень здоров’я жителів України лишається практично незмінним: порівняно із 2015 роком дослідження не фіксують ані покращення, ані статистично значимого погіршення у тому, як жителі України оцінюють стан власного здоров’я.

За даними опитувань 2015-2018 років, серед найменш заможних (тих, кому не вистачає грошей навіть на їжу), здоровими себе назвали лише 22%, серед людей із відносно високим рівнем матеріального добробуту (можуть дозволити собі придбання дорогих речей) – 70%.

Нагадаємо, що згідно з опитуванням ООН українські чоловіки хочуть бачити жінку цнотливою, поступливою і терплячою господинею.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button