Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23612 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шостого-сьомого липня у Києво-Могилянській академії відбудеться хакатон – обговорення зміни Культурно-мистецького центру (КМЦ), розташованого у четвертому корпусі університету. Основна частина хакатону відбудеться в суботу.

DIY-коворкінг на першому поверсі КМЦ. Фото: Google Street View

Наразі приміщення КМЦ площею 6 000 квадратних метрів мають застарілий вигляд, доступ до них ускладнений, а приміщення розподіляються й орендуються непрозоро, як зазначають ініціатори перетворення простору. Зокрема, ніяк не використовується пологий дах із видом на набережну Дніпра і Поділ.

Тут хочуть створити креативний простір, який стане одним із центрів бізнес-інновацій, культурного й освітнього життя не лише Могилянки та Подолу, але й Києва. Учасники проекту заявляють місією проекту майбутнього КМЦ «творення важливих суспільних змін на рівні міста, країни, світу».

У новому КМЦ планують облаштувати велику залу для подій, танцювальні і репетиційні зали, театральні та художні студії, сувенірну крамницю та книгарню, копіцентр, дитячий куточок, галерею, кінозал, спортзал, кімнату для сну і відпочинку, літнє кафе на даху, фудкорт із такими брендами, як «Салатейра», «Dinner’s» і «МОМО» та зоною для студентських гастрономічних ініціатив.

Ядром нового КМЦ бачать «Могилянка Хаб», в якому розмістяться коворкінг, кафетерій, малий концертний зал, переговорні та лекційні кімнати, лаундж-зона.

Нову концепцію простору одноголосно прийняли на ректораті Могилянки. З презентацією проекту можна ознайомитися тут.

Основна частина хакатону відбудеться в суботу, коли учасники презентують свої ідеї. Для участі необхідно зареєструватись за посиланням. Докладніше про завдання хакатону на сторінці події у Facebook.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button