Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Kyiv Smart City розпочинає еко-проект «Комфорт та екологічна безпека в умовах міста», повідомляє прес-служба проекту. Команда проекту дослідить, наскільки безпечними є умови пересування та перебування в місті в контексті впливу всіх негативних екологічних чинників.

Фото: Unsplash

Для дослідження обрали ділянку на Лівому березі: бульвар Перова — проспект Визволителів — проспект Миру — вулиця Будівельників. У 2017 році тут дозволили велосипедний рух смугою для громадського транспорту. Відтоді тут представлено всіх учасників дорожнього руху: авто, громадський транспорт, велосипедисти, пішоходи. Тому команда Kyiv Smart City вважає це ідеальним місцем для всебічного аналізу еко-ситуації у Києві та її впливу на стан здоров’я киян.

Учасники дослідження виміряють дрібнодисперсний пил, щоби дізнатися, чи перевищує забруднення повітря українські та європейські нормативи, і скільки в ньому нікелю, свинцю та інших важких металів.

За допомогою літального дрону з тепловізором вивчать вплив дерев на мікроклімат. У такий спосіб проаналізують, посадка яких рослин допоможе у покращенні екологічної ситуації.

Еко-дослідження роблять також НГО «Український екологічний клуб Зелена Хвиля», кампанія «Міста для життя. Київ», ЦГО імені Бориса Срезневського та ІГЗ імені Марзєєва НАМН України. Шкідливі речовини в повітрі безкоштовно виміряє лабораторія Public lab.

Кияни зможуть побачити результати аналізу вже цієї осені. Висновки та пропозиції автори проекту передадуть до відповідних підрозділів КМДА.

У лютому цього року Kyiv Smart City підтримав сім міських проектів, серед яких програма «Геній парковки» і мобільний додаток, який показує місцезнаходження туалетів, смітників, пунктів прийому батарейок тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button