Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Хрещатику проходять дві паралельні акції – за і проти підняття цін у громадському транспорті.

Фото: Хмарочос

Перша акція ініційована ВО «Свобода». Учасники мітингу заявляють, що підняття тарифів – це прикриття схеми Кличка, згідно з якою він дає 2 млрд грн російській компанії за вагони метро. Також вони роздають «золоті» жетони метро. Активісти пропонують пригальмувати підняття тарифів до проведення аудиту та електронного квитка у громадському транспорті, який зробить неможливими махінації зі зменшенням кількості пасажиропотоку та облікує всі кошти. Додамо, що відповідний проект рішення у Київраду винесла фракція «Свобода», пише на своїй сторінці у Facebook Олександр Аронець.

Також паралельно з акцією проти підняття тарифів, на Хрещатику зібрався інший мітинг. При вході на станцію метро «Хрещатик» вийшли працівники метрополітену. Вони вимагають адекватні тарифи на проїзд та заробітні плати. «Я не заробляю навіть 5 тисяч гривень, хоча працюю мало не по 12 годин на добу», – розповіла співробітниця метрополітену для «Вечірнього Києва».

На мітингу проти підняття цін зазначили, що працівників метро на протест «зігнали» їхні керівники.

Додамо, що «Київпастранс» має намір підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва до 8 гривень із 15 липня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button