Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Культурний центр Educatorium, що на вулиці Рейтарська 8Б, закривається у зв’язку зі зміною власника приміщення. Про це повідомляється на сторінці центру у Facebook.

«Після зміни власника орендованої будівлі нам оголосили, що сума оренди суттєво підвищується. На жаль, культурна інституція ніяк не може вижити сьогодні за таких умов», – йдеться у заяві Educatorium.

Культурна лабораторія Educatorium була майданчиком для галереї, арт-кафе, тут відбувалися літературні зустрічі, був кіноклуб, проходили майстер-класи, концерти тощо.

«”Убитий” депресивний простір нашими спільними зусиллями перетворився на одну з найяскравіших точок на культурній мапі столиці, – нагадує адміністрація лабораторії. – Тут творилися фільми та виставки, виникали арт-проекти та колаборації, проходили лекції, присвячені культурі й мистецтву, відбувалися модні покази та вечірки електронної музики, концерти й фестивалі. Це був справжній, живий культурний хаб».

За тією ж адресою, принаймні до кінця року, залишаються галерея «Дукат» і арт-сквер. Далі, як припускають представники Educatorium, приміщення віддадуть під офіси.

Educatorium розпочав пошуки нового приміщення для оренди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button