Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

19 липня Київська міська рада проголосувала за будівництво багатоповерхового житлового комплексу у Дарницькому районі поблизу озера Качиного.

Депутат Олександр Міщенко

Компанія «Укрінвестбуд» планує побудувати на земельній ділянці за адресою Івана Кочерги 17а житловий комплекс із підземним паркінгом. Місцеві мешканці та активісти ГО «Озеро Качине» і Facebook-спільноти «ДПТ Здолбунівська Дніпровська набережна Григоренко» виступають проти активної забудови цього району.

Включити питання про забудову до порядку денного сесії Київради запропонував депутат від фракції «Солідарність» Олександр Міщенко. Пропозиція не набрала потрібної кількості голосів, але деякі депутати поскаржились на нібито збій у системі, тому голосування повторили, і з другої спроби питання поставили на порядок денний.

Ігор Мірошниченко з фракції ВО «Свобода» заявив, що через забудову у Дарницькому районі вже стоїть транспорт, зокрема значні затори бувають на проспекті Бажана. Він нагадав, що поряд із метро «Позняки» збираються будувати ЖК «Патріотика-2», що ускладнить ситуацію з інфраструктурою ще більше.

«Вільна від капітальної забудови ділянка означає, що її можна зберегти для міста, не для висотних забудов, а щоб там з’явився парк, сквер чи місце для відпочинку», – зазначив він.

Міщенко відповів, що державне підприємство «Укрінвестбуд» має право претендувати на земельну ділянку для будівництва житлового комплексу згідно з ДПТ.

За передання ділянки під забудову проголосували 60 депутатів, рішення не було прийнято. Утім, троє депутатів заявили, що у них не спрацювали картки. Тому проголосували удруге, вже з результатом 64 «за».

Неподалік на південних Осокорках, в районі озер, активісти хочуть створити ландшафтний еко-парк замість забудови.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button