Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нові сходи на Пейзажній алеї коштували понад 89 млн грн, з яких понад 82 мільйони заплатили компанії «Будсервіс-2», що фігурує у кількох кримінальних справах. Про це пише блогер Клим Братківський з посиланням на відповідь Департаменту будівництва КМДА та Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Фото: прес-служба КМДА

Блогер підрахував, що кожна сходинка коштувала 300 тисяч гривень.

Директором компанії «Будсервіс-2», за даними YouControl, є Дмитро Поливода, прописаний у місті Донецьку. Ця фірма фігурує у чотирьох кримінальних справах.

За інформацією Клима Братківського, йдеться, зокрема, про провадження за статтями 205 (фіктивне підприємництво) та 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).

«В ході досудового розслідування встановлено, що підприємства транзитно-конвертаційної групи ТОВ “Ларс Торг”, ПП “Форе-стер” та ТОВ “Стандарт-трейд компані” створені з метою надання послуг з мінімізації податкових зобов’язань, які підлягають сплаті до бюджету, за рахунок яких ТОВ “Будсервіс 2” в період 2016-2017 рр. формувало податковий кредит з ПДВ», – цитує блогер реєстр досудових розслідувань.

При цьому блогери звернули увагу на економію на будівельних матеріалах. Так, на сходах на Пейзажній алеї встановлено дешевий побутовий профіль для світлодіодної стрічки ЛП-7. Його приклеїли на двосторонній скотч, стверджує Андрій Козелков.

Профіль на сходах на Пейзажній алеї. Фото: Клим Братківський

Нагадаємо, нові сходи на Пейзажній алеї відкрили 17 липня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button