Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

24 липня відбулось судове засідання щодо каплички УПЦ МП Національного музею історії України.

Міністерство юстиції України заперечує проти заявлених вимог.

«Судове засідання по справі “власність на МАФ” закінчилось унікальною заявою представника Мін’юста, яка вважає, що державний реєстратор МАВ ПРАВО зареєструвати те, чого не існує, без жодного правоустановчого документа, там, де не має бути!», – коментує на сторінці «Свободу архітекторам» у Facebook Олена Іванова, яка була присутня на судовому засіданні.

Представниця міністерства зазначила, що державний реєстратор самостійно приймає рішення щодо реєстрації акту без втручання посадових осіб.  Також вона додала, що державний реєстратор не наділений повноваженнями чи технічними можливостями встановлювати дійсність у поданих йому для реєстрації документах. В акті реєстрації споруда зареєстрована як архітектурна споруда малих форм, проте в технічному паспорті вона значиться як культова будівля.

У 2006 році поблизу фундаментів Десятинної церкви без дозволу міської адміністрації було встановлено спочатку наметовий храм, потім зведено дерев’яний, а згодом — зацементовано стіни будівлі.

Нагадаємо, третього лютого  2018 року відбулась акція на підтримку «паліїв» каплиці УПЦ МП.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button