Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Першого серпня на Бессарабській площі між ринком та «Арена-сіті» почалися дорожні роботи. Робочі повідомили журналістам, що тут встановлюють паркан, який має завадити пішоходам перебігати дорогу у непризначеному місці.

Новий паркан на Бессарабській площі. Фото: Хмарочос

Заступник голови КМДА Дмитро Давтян запевнив «Хмарочос», що жодної додаткової огорожі на цьому місці не встановлюють.

«Наголошую: лише для впорядкування хаотичного паркування і щоб уникнути заїздів авто на пішохідну частину на Басейній відновлюють огорожу (там, де вона була раніше) та встановлюють стовпчики», – заявив він.

Стовпчики на Бессарабській площі. Фото: Хмарочос

Давтян також розповів про хід проекту трансформації руху на Бессарабській площі. За його словами, зараз фахівці вивчають автомобільні та пішохідні потоки і збирають вихідні дані для мікромоделювання.

«Маємо три робочі варіанти, які були розроблені в рамках воркшопу за підтримки фонду Генріха Бьолля. Після мікромоделювання місто має обрати найкращий варіант», – зазначив заступник голови КМДА.

Три проекти реорганізації руху на Бессарабській площі презентували у листопаді 2017 року. Усі вони передбачають створення пішохідонї зони між Бессарабським ринком та Арена-сіті. Докладно про кожен читайте у нашому матеріалі.

Стовпчики на Бессарабській площі. Фото: Хмарочос

Нагадаємо, на цій ділянці був стихійний пішоходний перехід, з яким боровся муніципалітет. Так, у 2016 році «Київзеленбуд» встановив з іншого боку ринку пластикову «зелену огорожу», щоб перешкодити пішоходам. Активісти провели акцію протесту на Бессарабській площі, вимагаючи легалізувати перехід. Після цього, у грудні 2016 року, тут облаштували регульований пішохідний перехід.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button