Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Львівському форумі видавців презентують книжку Тамари Марценюк «Чому не варто боятись фемінізму?»

Фото: Yakaboo

Авторка зазначає, що книга розрахована на широку аудиторію: студентство, активістів та активісток, журналістське середовище та тих, хто прагне більше розібратись у фемінізмі. Також вона вважає, що ця книга є важливіша за попередню «Гендер для всіх. Виклик стереотипам». Оскільки, на її думку, без явища фемінізму не було б поняття гендеру. Стиль книги – науково-популярний.

В книзі Марценюк розгляне питання маскулінності.

«Чоловіки бояться фемінізму, бо не хочуть втрачати свої привілеї, які мають завдяки усталеним гендерним ролям. З іншого боку, у контексті ціни, яку чоловіки платять за привілейоване становище, слід говорити про кризу маскулінності. Це – нездатність чоловіків відповідати суспільним очікуванням, результатом чого часто стають так звані деструктивні суспільні практики — самогубство, ризикована поведінка, погане здоров’я, алко- і наркозалежність тощо», – говорить вона в інтерв’ю для Yakaboo.

Марценюк в інтерв’ю додає, що Україна має хорошу законодавчу базу, проте відсутність політичної волі, оскільки більшість рішень не втілюють в життя. Проте авторка вірить, що найближчим часом підтримка ідей фемінізму буде збільшуватись. Пов’язує це з впливом освіти, активізму, поширенням фемінітивів та Facebook-кампаніями кшталту #ЯнеБоюсьСказати, написанням та перекладом феміністичних книг.

Тамара Марценюк є кандидаткою соціологічних наук, доценткою Національного університету «Києво-Могилянська академія»  та авторкою книги «Гендер для всіх. Виклик стереотипам».

Нагадаємо, що Бенедикт Камбербетч відмовляється зніматися в фільмах, де жінкам платитимуть менше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button