Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23551 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З серпня кияни за вивезення сміття будуть платити окремо від сплати за прибудинкову територію.

Фото: slovoidilo.ua

Тепер тариф буде нараховуватись не за площею квартири, а за кожну особу, що проживає в ній. Ціна визначатиметься за формулою: тариф підприємства-перевізника буде множитись на середню річну норму, яка визначена законодавством, та ділитиметься на 12 місяців. Таким чином, середній тариф для будинків, де здійснюватиме вивезення сміття міське комунальне підприємство «Київкомунсервіс», становить 20-25 гривень на особу. Проте враховуватимуть ще наявність сміттєпроводів, тип житлової будівлі тощо. Норма для будинків зі сміттєпроводами становить на рік 1,93 куб. м/особу, без сміттєпроводів – 2,15 куб. м/особу, для гуртожитків – 1,39 куб. м/особу.

Також заступник голови КМДА  Петро Пантєлєв зазначив, що враховуватимуть фактичну кількість осіб, що проживають у квартирі. Для цього Мінрегіон готує проект нормативних документів, відповідно до якого процес нарахування сплати за послугу міститиме фактичну кількість осіб, що проживають. Проте зараз фактичної точної кількості людей, що проживають у квартирах немає. На його думку, у місті може виникнути проблема, коли не всі реєструються і фактично проживає більше. Це може призвести до перенакопичення сміття.

Додамо, у Києві вивезення сміття здійснює КП «Київкомунсервіс». Підприємство стало переможцем відповідного конкурсу та за Розпорядженням КМДА від 08.12.2017 здійснює вивезення відходів у цих житлових будинках.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні заборонено вивіз сміття на полігони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button