Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23417 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьомого серпня у Запоріжжі за декілька годин вирубали весь сквер Яланського – загалом близько 500 дерев, повідомляє 061.ua. Журналісти передають, що за діями робочих наглядали «тітушки».

Фото з дрона виклав у Facebook житель Запоріжжя Вадим Тіхонов

Ділянка в центрі міста перебуває в оренді у компанії «Ленд Девелопмент», яка належить депутату міськради Володимиру Кальцеву. Він планує побудувати тут ТРЦ.

Фото: Вадим Тіхонов

У квітні Запорізька міськрада дозволила забудовнику вирубати 566 дерев та видалити 24 тисячі кв.м. газону. До апеляційного суду подали позов, який оскаржує це рішення, але його ще не розглянули. Допоки діє рішення про призупинення дозволу на вирубку сквера.

За інформацією 061.ua, мер Запоріжжя Володимир Буряк спершу пропонував припинити всі роботи на місці будівництва, але потім заявив, що такого не казав. «За законом, забудовник має право проводити підготовчі роботи з благоустрою», – зазначив мер.

Раніше Кальцев повідомляв, що площа ТРЦ складе близько 100 тисяч кв.м. У ньому розташуються понад 300 магазинів. Проект передбачає реконструкцію парку Пушкіна, що розташований неподалік від вирубленого зараз сквера.

Місцеві мешканці влаштовували акції протесту проти знищення скверу. Днями один активіст прикував себе кайданками до дерева, вимагаючи зупинити вирубку дерев. Водночас частина жителів Запоріжжя підтримує будівництво ТРЦ, аргументуючи це тим, що в місті бракує торгових центрів, а купувати одяг вони їздять до Дніпра.

Сквер до вирубки // Google Street View

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button