Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Після сезону фестивалів та активного відпочинку взуття потребує додаткового очищення.

Догляд за кросівками чи кедами – це аж ніяк не прання в машинці та сушіння на батареї. Машинне прання призводить до зношення матеріалу, втрати форми та кольору. Прати можна тільки вручну. Щоб ви могли продовжити життя улюбленої пари кросівок та зберегти їхній вигляд, «Хмарочос» у партнерстві з  KAPKAN shop склав спеціальний гайд.

Чим обробляти нове взуття

Якщо ви тільки придбали нову пару, не поспішайте одразу вирушати на прогулянку. Спершу бажано обробити взуття спеціальним спреєм, який захищає від вологи та пилу.

Як чистити шкіряне взуття

Найпростіший варіант – користуватися спеціальним миючим засобом та щіткою. Нанести засіб на взуття та швидкими рухами з короткою амплітудою втирати його в забруднені місця. Після чого змити піну сухою ганчіркою. Інший варіант: замість засобу використовувати розчин з теплої води та мила, який можна приготувати власноруч.

Як чистити взуття, зроблене з замшу чи нубуку

Замша та нубук не люблять воду, тому чистка має бути сухою. В першу чергу, варто очистити взуття від бруду та пилу. Потім спеціальним ластиком стерти верхній шар матеріалу та видалити плями. Після – ще раз пройтися сухою щіткою.

Як чистити взуття з текстилю

З кросівками з текстилю все не так просто. Прати їх потрібно вручну в миючому розчині з теплої води з милом та содою. Після чищення варто ретельно прополоскати та залишити сушитися за кімнатної температури.

Як чистити кросівки з сітчастого матеріалу

Спочатку потрібно очистити кросівки від бруду та пилу. Після чого беріть м’яку щітку та приготуйте теплий розчин з води та миючого засобу. Періодично промивайте щітку в чистій воді, щоб не втирати в взуття вже наявний бруд. Після того, як закінчите чистку, видаліть з сіточки залишки миючого засобу. Візьміть чистий рушник, злегка змочіть його та пройдіться по вимитих кросівках.

Як очистити підошву

У багатьох кросівок підошва фарбована. У такому разі уникайте різких рухів та губок з грубими поверхнями. Звичайну підошву найкраще чистити губкою. Просто намочіть її та пройдіться по забруднених ділянках.

Приділіть увагу шнурками

Якщо ви довгий час чистили пару, не знімаючи шнурків, час виправлятися. По-перше, на язичку під ними збирається бруд. По-друге, самим шнуркам також необхідний догляд. Прати їх слід вручну. Якщо вас не влаштовує такий варіант, можна змінювати шнурки кожні два місяці. Головне, знайти ідентичні оригінальним.

Як позбутися неприємного запаху

Періодично слід витягувати устілку та провітрювати кросівки. Якщо ви цього не робите, рано чи пізно взуття просочиться неприємним запахом, якого буде складно позбутися. Тому не забувайте про дезодоранти для взуття, влітку вони особливо актуальні.

Де можна почистити кросівки у Києві

Якщо плями виявилися занадто складними або вам лінь чистити свої кросівки вручну, можна скористатися послугою спеціальної хімчистки. Наприклад, снікер-хімчистки, яка розташована у магазині KAPKAN shop на вулиці Рейтарській, 9.

    Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
    | Хто ми такі?

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button