Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відвідувач музею Серральвеш, що в португальскому Порту, провалився в інсталяцію «Сходження у Лімб» скульптора Аніша Капура, повідомляє Dezeen.

Інсталяція, створена 1992 року, є бетонним приміщенням у формі куба з діркою у підлозі завглибшки 2,5 метри. Заглиблення пофарбовано у чорний колір, аби створити враження безодні. Аніш Капур володіє правами на найчорніший пігмент (Vantablack), який поглинає 99,96% світла.

Постраждалий виявився 60-річним туристом із Італії. Його шпиталізували, хоча він дістав незначні травми.

У музеї стверджують, що поряд з арт-об’єктом було розміщено попереджувальний знак, а всередині чергує співпрацівник. Наразі інсталяцію Капура тимчасово закрили для відвідувачів і планують встановити ще більше попереджувальних знаків.

Схема інсталяції «Сходження у Лімб», презентована на фестивалі Documenta IX у Німеччині // anishkapoor.com

Британський скульптор індійського походження Аніш Капур відомий також як автор публічних скульптур, зокрема відомої Хмарної Брами у центрі Чикаго. Він також був співатором низки архітектурних проектів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button