Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія «Бора» здійснює вирубку дерев у Протасовому Яру законно. Про це йдеться у відповіді «Київзеленбуда» на запит телеканалу ZIK. Документи опублікував журналіст Владислав Майструк.

Паркан забудовника у Протасовому Яру. Фото: Володимир Назаренко / Facebook

У відповіді йдеться, що земельну ділянку площею 3,15 га у парку відпочинку Протасів Яр вивели з території зелених насаджень загального користування на підставі рішення Київради від 2007 року про передачу цієї території компанії «Бора» для будівництва житлово-торговельного комплексу.

«Проект забудови передбачає до видалення 1254 дерева на загальній площі 3,15 га», – йдеться у відповіді «Київзеленбуда».

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті КМДА, ділянка площею 2,78 га з 2007 року перебуває в оренді у фірми «Бора». Термін оренди спливає в 2022 році.

Площу ділянки 2,78 га вказує і Департамент земельних ресурсів. Це не збігається з площею, яку вказує «Київзеленбуд» – 3,15 га.

Місцеві мешканці й активісти у липні помітили, що забудовник огородив ділянку парканом. Нещодавно працівники почали спилювати дерева у Протасовому Яру. 20 серпня члени націоналістичних угруповань, зокрема «Нацкорпус» і «Сокіл», вступили в конфлікт із охоронцями та повалили паркан.

Зазначимо, що 2012 року Київська прокуратура подавала позов про скасування рішення Київради про передачу ділянки в оренду ТОВ «Бора», оскільки ділянку розташовано на території парку відпочинку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button