Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На київському житловому масиві Осокорки відкрили першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу. Про це повідомляє офіційний інтернет-портал КМДА.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник каже, що ця школа — довгобуд: її зведення розпочали 25 років тому, а відновили — лише у 2017-му.

Для її будівництва, як запевняє чиновник, були застосовані всі сучасні технології, які дозволять школі бути повністю енергонезалежною.

«Школа побудована та оснащена відповідно до принципів Нового освітнього простору – мотивуючий простір та креативність, технологічність, енергоефективність та інклюзивність», — наголосив він.

Нова будівля розрахована на 36 класів, де навчатиметься більше тисячі учнів. У ній працюватимуть початкова школа № 334 та ліцей «Інтелект».

У школі облаштували спеціалізовані лабораторії та лінгафонні кабінети, мистецькі студії та спортивні зали, парти-трансформери для першокласників та комп’ютеризовані робочі місця — для вчителів.

Крім того, шкільна будівля обладнана ліфтами, пандусами та заїздами для маломобільних груп. Шкільна територія огороджена і знаходиться під цілодобовим контролем камер відеоспостереження.

Також школа обладнана системою геотермальних теплових насосів, які використовують для обігріву тепло землі. За словами чиновників, це дозволить заощадити понад 15 млн гривень на споживанні теплової енергії за десять років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button