Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Вартість проїзду платними дорогами в Україні зараз розглядають на рівні 6,5-23 грн за кілометр. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає ТСН.

«Вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20 і 70 євроцентами. Зараз іде дискусія. Якщо говоримо про вартість у Китаї – це приблизно 20 євроцентів, у Європі – це 50-70 євроцентів за кілометр», – сказав міністр.

Першою в Україні платною дорогою, ймовірно, стане ділянка Львів-Краковець. Будівництво може розпочатися 2020 року, а введення в експлуатацію – 2022 року.

Також у планах – автобан Київ-Біла Церква. За словами Омеляна, міністерство вже почало розробку технічно-економічної документації для тендеру.

Також раніше міністр повідомляв про плани будівництва платного автобану, який поєднає Херсон, Миколаїв і Одесу.

Він зазначив, що є статистика, за якою багато українців користуються платними автобанами у Європі, а отже — зможуть платити і за українські аналоги.

Торік в «Укравтодорі» називали іншу вартість проїзду по першому автобану – приблизно 9 євроцентів за кілометр.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button