Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У місті Торецьк (колишній Дзержинськ) Донецької області, що біля лінії бойових зіткнень, відкрився публічний простір MEM Idea Hub, повідомляє Торецк City.

Хаб розташовано у двокімнатному приміщенні на вулиці Маяковського, 10. Тут збираються влаштовувати тренінги, майстер-класи, кінопокази, фестивалі тощо. Проект концентруватиметься на проблемах екології, урбаністики, культури та сталому розвитку міста.

Більша частина святкування відкриття хабу 29 серпня пройшла у Культпарку. Це колись занедбаний сквер біля шахти «Центральна», який намагаються перетворити на повноцінний публічний простір волонтери команди «Культурні хулігани».

Тут прибрали сміття, встановили понад 30 саморобних лав, облаштували сцену і намалювали мурал. Також встановили перший майданчик для сортування сміття. Волонтерам доводиться прибирати сміття регулярно, оскільки місцеві швидко засмічують місце.

На святкуванні MEM Idea Hub встановили столик з безалкогольними коктейлями для дітей, кавовий автомат і привезли кольорову солодку вату. Під час концерту на сцену вийшов хлопчик – один із глядачів – і заспівав пісню «Toy» ізраїльської учасниці Євробачення Нетти Барзілай. Кульмінацією стало обсипання фарбами холі.

На сцену раптом вийшов хлопчик і заспівав пісню «Toy»

Фарби холі

Одним із найперших заходів MEM Idea Hub, який фінансує USAID, стане проект із благоустрою Культпарку, де проходила вечірка.

Влітку 2014 року в Торецьку розташовувався штаб проросійських бойовиків, доки місто не взяли під свій контроль ЗСУ. В 2014-2015 роках Торецьк час від часу потрапляв під артилерійські обстріли.

Після початку війни соціальний розвиток міст Донецької та Луганської області набув актуальності, й у багатьох із них почали з’являтися громадські простори. Одним із перших у 2014 році в Краматорську створили хаб «Вільна Хата». Також функціонують «Халва Хаб» у Дружківці, платформа «ТЮ» в Маріуполі, VPN Zone у прифронтовому Світлодарську, кілька хабів та коворкінгів у Бахмуті та інші.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button