Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Стихійна парковка біля музею. Фото: Маріанна Факас

Засновниця «Ретро Круїзу» Маріанна Факас подала на Громадський бюджет Києва проект перетворення на публічний простір ділянки між Саксаганського 97 та Жилянською 96 А.

Територія площею 4500 м² належить Музею видатних дiячiв української культури. Це занедбаний сад між будинками, в яких жили Леся Українка, Михайло Старицький і Микола Лисенко. Зараз тут пустка з фундаментами колишніх гаражів, звалище будівельного брухту і місце, де паркують свої автівки працівники навколишніх офісів.

Стихійна парковка біля музею. Фото: Маріанна Факас

Маріанна Факас пропонує відновити сад та створити зону для відпочинку городян і проведення заходів музею. Бюджет проекту – три мільйони гривень.

«На ці гроші ми зможемо побудувати паркан, розчистити територію від сміття, розрівняти ґрунт, зробити доріжки, висадити зелень, встановити лавки та смітники», – пише авторка проекту, для реалізації якого потрібно зібрати три тисячі голосів.

Наразі Музею видатних дiячiв належить упорядкована ділянка площею 5100 м² та 4500 м² занедбаної території, про яку йдеться в проекті.

12 травня у Києві відбувся щорічний «Ретро Круїз». Частина фестивалю пройшла у дворі Музею видатних дiячiв української культури. Тут провели лекції про історію моди, вінтажний ярмарок, чаювання, аукціон антикваріату, джаз-концерт та показ фільму «Весна» Михайла Кауфмана під музичний супровід онука режисера Майка Кауфмана.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button