Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вечірній Київ

У КП  «Київпастранс» повідомили, що вже у липні їхні працівники отримали зарплату на 10% більше, а до кінця року її підвищити ще як мінімум на чверть. Про це повідомляє «Вечірній Київ».

«Можна витратити купу грошей, купити нові тролейбуси, але не буде кому сісти за кермо, — каже начальник Служби організації збору та обліку виручки КП «Київпастранс» Олександр Вавринчук. — 8 гривень — це все одно нижче собівартості, бо собівартість перевезення одного пасажира сягає 8,7 – 8,8 грн».

Також перевізники вважають, що нижчі ціни у «приватників» — це тимчасове явище. І додають: приватні перевізники порушують законодавство — вони або відмовляються перевозити пільговиків безкоштовно, або значно обмежують кількість пільгових місць.

Крім того, у відомстві зазначають, що тепер контролери не мають плану на штрафи, а виключно — на кількість перевірених одиниць транспорту. Проте зарплата контролерів все ще залежить від того, скільки вони принесуть у касу. Середня зарплата контролера сьогодні складає 9 тисяч гривень. Проте є і такі контролери, які отримують до 15 тисяч гривень на місяць.

Також у підприємстві була проведена переатестація, яка засвідчила: лише половина попереднього складу контролерів відповідає новим професійним критеріям. Чиновники заявляють, що частина контрлерів була звільнена — зокрема, ті, хто «неввічливо спілкувався з пасажирами».

Також у «Київпастрансі» стверджують, що після подорожчання проїзду зменшилася кількість безквиткових пасажирів. За статистикою, в середньому щодня виписується від 150 до 200 штрафів за неоплачений проїзд. Щоденна кількість пасажирів міського транспорту складає від 1,5 мільйона до 1 млн 700 тисяч.

Нагадаємо, директор «Київпастрансу» за час роботи у підприємстві купив дві квартири та нову BMW

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button