Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23593 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: epravda.com

Голови міської ради  Житомира, Кам’янця-Подільського та Чорткова підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org. Тепер вони взяли на себе зобов’язання поступово переводити енергосистему своїх міст на відновлювані джерела енергії, передає Укрінформ.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що місто у червні 2018-го спільно з 350.org підписало Меморандум про глобальний перехід міста на 100% відновлюваної енергетики.

«Підписання угоди про перехід до 2050 року – це абсолютна реальність. Місто Житомир є підписантом угоди мерів і у нас є обов’язки до 2020 року скоротити викиди CO2 на 20%», – сказав Сухомлин.

Як зазначив секретар Кам’янець-Подільської міської ради Дмитро Васильянов, місто також долучилося до підписання меморандуму, яким визначено досягти економії всіх енергоресурсів на 20%. Крім того, використання викопного палива та викиди парникових газів у навколишнє середовище мають скоротити на 20%.

Міський голова м. Чортків Володимир Шматько сказав, що у 2016 році місто підписало угоду мерів і розробило свій план дій сталого енергетичного розвитку Чорткова.

«Головна завдача – це зменшити споживання енергоресурсів і зменшити викиди CO2 в навколишнє середовище до 30%», – розповів він.

Нагадаємо, що через викиди з заводу «Кримський Титан» на Херсонщині скасували заняття в школах і дитсадках.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button