Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyiv.city.council

Фракція партії «Самопоміч» у Київській міській раді ухвалила рішення про саморозпуск. Про це 11 вересня заявив на прес-конференції в агентстві Інтерфакс-Україна голова фракції Сергій Гусовський.

У фракцію «Самопомочі» входять 22 депутати. Гусовський пообіцяв, що в Київраді натомість створять групу депутатів із тими ж правами, що й фракція.

«Суміщення посад лідера партії та міського голови з боку Андрія Садового змусили його повністю делегувати розвиток політсили найближчому оточенню… Ми зіштовхуємося просто з тривіальними вказівками по телефону й ультиматумами», – сказав Гусовський.

У партії «Самопоміч» саморозпуск фракції прокоментували так: «У депутатів був вибір – засудити корупційну аферу свого колеги, яку виявило внутрішньопартійне розслідування, або ж обрати кругову поруку. Сміливості, на жаль, не вистачило».

Минулого тижня виконком Об’єднання «Самопоміч» виключив депутатів Київради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії. Причиною стали звинувачення у покриванні вірогідних земельних оборудок їхнього однопартійця Романа Марченка.

Днями «Самопоміч» оприлюднила «висновки внутрішньопартійного розслідування» діяльності Марченка. Так, у партії стверджують, що депутат Київради та його родичі захопили 12 земельних ділянок у Києві загальною площею близько 1,4 га, зокрема близько 0,6 га берегової лінії озера Вітовець.

https://www.facebook.com/samopomich.ua/videos/853293188392725/

Гусовський заявляв, що рішення партії, яка базується у Львові, є «спробою розправи з незручною київською командою» перед виборами. Голова «Самопомочі» мер Львова Андрій Садовий має намір балотуватися на посаду президента України в 2019 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button