Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ЖК на Оболонській набережній, 1. Фото: Лун.ua

Журналісти видання Цензор.net перевірили 60 будинків Києва, квадратний метр в яких коштує 30-75 тисяч гривень, і виявили, що їхні мешканці отримують субсидії для оплати житлово-комунальних послуг.

Дані містяться в Єдиному державному реєстрі отримувачів субсидій, який запрацював наприкінці серпня.

Для прикладу журналісти перевірили квартири в «Парусах» – двох новобудовах преміум-класу на Оболонській набережній, 1. Однокімнатна квартира тут коштує 130 тисяч доларів, а чотирикімнатні сягають 300-400 тисяч доларів. За даними реєстру, дев’ять квартир у цих двох будинках отримували субсидії, а три отримують досі.

В ЖК «Парк Стоун» на вул. Героїв Сталінграда, 2Д, субсидії отримувало 15 сімей. Наразі на цій адресі сім діючих субсидій.

Трикімнатна квартира в ЖК «Оазис» на Оболонській набережній коштує від 200 тисяч доларів. У кожному з 10 будинків комплексу знайшлося щонайменше три квартири з субсидіями, найбільше – 31 субсидія, зокрема шість наразі діючих, у будинку за адресою Героїв Сталінграду, 8.

В ЖК «Покровський фасад» на Глибочицькій вулиці, де за двокімнатну квартиру просять 200 тисяч доларів, субсидії отримували мешканці чотирьох квартир.

В ЖК «Новопечерські Липки», де мешкає прем’єр-міністр Володимир Гройсман, 24 квартири отримували субсидії, дев’ять отримують пільги досі. Ціни на однокімнатні квартири тут стартують від 150 тисяч доларів.

Згідно з заявою Гройсмана, в 2017 році, субсидіями користувалось близько 6,5 млн сімей з 14 млн, тобто, майже кожна друга українська родина. Цьогоріч Україна витратить близько 71 млрд грн на субсидії населенню.

Сам прем’єр зазначав, що після запуску єдиного реєстру виявилось, що тільки в Київській області 20 тисяч отримувачів субсидій оформили їх двічі в різних місцях.

При цьому деякі громадяни, які отримують більше мінімальної зарплати, але працюють офіційно, не можуть отримати субсидію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button