Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Муніципалітет Амстердама запустив експеримент, в якому 100 добровольців здадуть свої автомобілі на два місяці й натомість користуватимуться іншим транспортом. Про це повідомляє Amsterdam Smart City.

Учасники експерименту самі можуть обрати, коли почнеться двомісячне випробування. На цей час влада міста надасть безкоштовне місце в муніципальному гаражі для зберігання автівки.

Протягом двох місяців власник не може користуватися своєю машиною. Виключення можуть зробити лише після розгляду заявки щодо кожного конкретного випадку.

Натомість власники автомобілей отримають безкоштовний доступ до опцій, запропонованих компаніями, що долучилися до проекту. Це проїзний на громадський транспорт, таксі TCA або Uber, каршерінгові компанії Car2Go, Greenwheels або mywheels, оренда автомобіля Sixt або Tripmanager, велосипеди Urbee, скутери Felyx та система райдшерінгу ViaVan (мобільний додаток для пошуку автомобіля, якому з вами по дорозі).

Проект ініцювали через ріст населення в Амстердамі. Влада відмовляється від таких рішень, як будівництво доріг і паркінгів, хоча б тому, що для них просто немає місця.

Завдяки експерименту муніципалітет сподівається дослідити, які альтернативи автомобілям варто розвивати.

Читайте також: Розширення доріг не зменшує затори: спростовуємо 12 міфів про автомобілізм

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button