Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ельдар Сарахман, УП

Поліція виявила портрет Гітлера і свастику в офісі на вулиці Предславинській, 12, неподалік від Палацу «Україна», розшукуючи ультраправих, які 17 вересня штурмували Генпрокуратуру. Про це пише Українська правда у матеріалі «Поліція поїхала шукати бунтарів з-під ГПУ, а там офіс із Гітлером».

Перед цим вранці представники різних націоналістичних організацій влаштували під ГПУ пікет проти екстрадиції в Росію інгуша Тимура Тумгоєва, який воював в АТО і якого розшукувала ФСБ. Пікет переріс у сутички, під час яких постраждали, зокрема, семеро правоохоронців.

Зроблене кореспондентом Радіо Свобода фото одного з правоохоронців, що пшикає собі газовим балончиком в обличчя, стало мемом у соцмережах:

Фото: Сергій Нужненко / Радіо Свобода

У пошуках винуватнців сутичок наряд поліції вирушив на Предславинську. Лідер руху С14 Євген Карась написав у Facebook, що поліція «штурмує офіс ветеранів ОУН і Айдару», в якому нібито забарикадувалися члени організації «Невідомий патріот» Віта Заверуха та її чоловік Євген Строкань.

Кореспондент Української правди повідомив, що всередині офісу лежали розкидані паспорти добровольців, зокрема один російський, а на стінах – свастика і портрет Гітлера.

Фото: Ельдар Сарахман, УП

Депутат від Радикальної партії Оксана Корчинська, що прибула на місце події, заявила, що «портрет Гітлера і свастику підкинула поліція». Строкань заявив, що ніколи раніше ні Гітлера, ні свастику в приміщенні не бачив.

Мешканець під’їзду Анатолій розповів, що «добровольці» зайняли офіс у цокольному приміщенні будинку, примусово виселивши «якесь нелегальне підприємство», що тут раніше розташовувалося.

Він додав, що «тут постійно жила компанія молодих людей, ходили постійно в камуфляжі і п’яні». За його словами, в мешканців під’їзду трапився конфлікт з мешканцями офісу, під час якого «добровольці» погрожували пістолетами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button