Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23422 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Інформатор

19 вересня сотні автомобілів на єврономерах припаркувались на проїжджій частині вулиці Грушевського та Європейської площі, через що у центрі утворилися затори, повідомляє Інформатор.

Власники автівок, більшість з яких належать до руху АвтоЄвроСила, зібралися перед Кабінетом міністрів з приводу законопроектів №8487 и №8488. Сьогодні уряд вноситиме правки в ці документи. До активістів вийшов міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Проект закону №8487 стосується змін до Податкового кодексу. Законопроект №8488 вносить зміни до Митного кодексу. З одного боку, проекти обмежують кількість тимчасово ввезених автівок однією на нерезидента, забороняють користування автомобілем, що перебуває в режимі тимчасового ввезення тощо.

З іншого боку – знижують акцизні ставки під час розмитнення. Базова ставка для авто з бензиновим двигуном складатиме 50 євро, на дизелі — 75 євро. Ці суми помножуються на коефіціенти об’єму двигуна і віку, при цьому ставка буде тим меншою, чим новіше авто. За прикладом, наведеним головою парламентського комітета з питань податкової і митної політики Ніни Южаніної, за нову машину з 1,6-літровим двигуном слід буде заплатити 150 євро (раніше – 427 євро), віком до п’яти років – 300 євро, стандарту Євро-3 (2000-2004 років) – 1500 євро (раніше – 3906 євро), а за випущену до 1999 року, – 7500 євро тощо.

Верховна Рада проголосувала за ці проекти у першому читанні 13 липня.

Минулого разу власники нерозмитнених автівок також протестували у липні, вимагаючи знизити вартість розмитнення машин, ввезених з Європи.

Сім фактів про автомобілі на єврономерах – у матеріалі «Хмарочоса».

Нагадаємо, з початку року кількість ввезених в Україну вживаних і легально зареєстрованих автівок зросла майже вдвічі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button