Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23641 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Законопроект про нові правила ввезення в Україну автомобілів на єврономерах не готові до другого читання. Їх розглянуть у Верховній Раді не раніше початку листопада, про це повідомила голова парламентського комітету з питань політики Ніна Южаніна, пише Liga.net.

Згідно з її слів, законопроекти №8487 і №8488 не готові до другого читання: вони або повністю нівелюються до нуля, або змінюється їх концепція. Вона також додала, що до законопроекту, який стосується змін акцизного податку, подана 91 правка.

«Більшість поправок стосується зміни коефіцієнта віку або заміни його на коефіцієнт екології або понижуючих коефіцієнтів саме до коефіцієнта віку. З приводу базових ставок: базові ставки в 50 і 75 євро за тисячу куб см не мають особливих поправок», – зазначила вона.

За словами голови профільного комітету, більшість правок і пропозицій стосуються того, щоб звести акциз до 200-300 євро. Южаніна також додала, що Мінфін має зробити нові розрахунки по всіх пропозиціях і подати на розгляд комітету.

«Я думаю, що в кращому випадку, якби встигли всі міністерства відреагувати – то на наступному пленарному тижні буде розгляд на комітеті», – сказала вона, зазначивши, що в такому випадку розгляд в залі може відбутися на початку листопада.

Нагадаємо, що сьогодні Кабінет міністрів мав внести правки в законопроекти, які знижують акцизні ставки на ввезення автомобілів з ЄС.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button